Pienterplus
Amsterdam, Alkmaar, Hoorn
- Intelligentieonderzoek

Een intelligentieonderzoek (ook wel capaciteitenonderzoek genoemd) kan worden afgenomen wanneer er vragen zijn over de cognitieve capaciteiten van het kind.  Toch is dit vaak niet de eerste vraag van ouders. Regelmatig komen we kinderen tegen die aangemeld zijn met gedragsproblemen of emotionele problematiek, maar is de werkelijke bron van de problemen de intelligentie. Vaak kunnen de testresultaten van groot belang zijn voor de aanpak van het onderwijs en het schoolverloop van het kind. En natuurlijk voor innerlijke groei en bloei. Eindelijk erkenning of begrip!

Er zijn verschillende intelligentietests beschikbaar. Deze zijn afgestemd op leeftijd en vraagstelling. Ook bij kinderen met taalproblemen kunnen we een passende intelligentietest afnemen. Een capaciteitenonderzoek is mogelijk vanaf 2 jaar en 6 maanden en tot 86 jaar.

De afname van een intelligentieonderzoek neemt ongeveer één dagdeel in beslag. Dit is altijd in de ochtend. Fris uitgeslapen en met nog weinig indrukken van de dag krijgen wij het beste beeld van de intelligentie. Intelligentietesten worden afgenomen bij ons op kantoor of op school, binnen de veilige omgeving van het kind.

 

- Intelligentieonderzoek
- Persoonlijkheidsonderzoek
- Psychologisch onderzoek
- Pedagogisch-didactisch onderzoek